In de Scrum Body of Knowledge lees je de complete theorie over het Scrum raamwerk van A tot Z. Vanaf de principes van Agile en Scrum, via de diversen Scrum rollen tot aan details over bijvoorbeeld het inschatten van risico’s van projecten. In de nieuwste druk is er ook veel aandacht voor het gebruik van Scrum in grote organisaties en wordt er uitgebreid ingegaan op het schalen van Scrum.

De SBOK werd ontwikkeld als gids voor professionals en organisaties die Scrum willen gaan toepassen en als naslagwerk voor degenen die dat al doen. Het is gebaseerd op ervaringen uit duizenden projecten in allerlei soorten organisaties en vele Scrum-experts en projectmanagementpraktijken zijn in de ontwikkeling meegenomen.

De SBOK kan als referentie- en kennisgids gebruikt worden door zowel ervaren Scrum als andere product- en serviceontwikkelaars zonder voorafgaande ervaring of kennis van Scrum of andere project en organisatie methoden.

De derde editie van de SBOK biedt daarnaast uitgebreide informatie over het schalen van grote projecten en voor gebruik in grote organisaties.

Je kunt het hier gratis downloaden als e-book. Als je aan een van onze trainingen meedoet dan krijg je een gedrukt exemplaar.