Welke Agile Scrum rol past het best bij jou?

Leestijd: 2 min.

Scrum teamlid, Product Owner of Scrum Master?

Regelmatig krijgen we de vraag: welke Scrum training kan ik het best volgen? Ons antwoord? Dat hangt af van welke rol het best bij jouw interesse en persoonlijkheid past. De vraag is dus eigenlijk: welke Scrum rol past het best bij mij?

In een kern scrum team zijn er drie verschillende rollen: Scrum Master, Scrum Product Owner en Scrum teamleden. De Product Owner bepaalt samen met de klant wat te maken én met welke prioriteit. Het Scrum team bepaalt vervolgens op basis van die input hoe het te maken en pland het werk. En de Scrum Master faciliteert en coacht het team en zorgt ervoor dat een ieder het scrum proces volgt.

Vind jij het leuk om daadwerkelijk iets te maken én ben je specialist op een specifiek gebied? Dan is de kans groot dat je het best tot je recht komt als Scrum teamlid. Vind jij het uitdagend om de klant te vertegenwoordigen en heb je een heldere visie op wat er gemaakt moet worden? Dan is de rol van Product Owner mogelijk op je lijf geschreven. Als jij het leuk vindt om als dienend leider mensen te faciliteren en meer geïnteresseerd bent in het project als proces dan ben je misschien wel een heel goede Scrum Master.

Als je geïnteresseerd bent om dit te onderzoeken en een rol als Scrum Master of Product Owner overweegt probeer dan de korte quiz > hier < die je verder op weg helpt.

Door: Merijn Visman

Delen: